Klik hier voor weergave tv-uitzending 1.

 

In februari 2012 heeft een TV ploeg van het programma “Nederland helpt” opnames van ons project gemaakt. De uitzendingen waren op de donderdagen 13 (filmonderdeel na ong. 7 minuten)  en 20 dec. en 3 januari om 17.05 op Ned 2. U kunt kennis maken met enkele van onze kinderen en met ons werk aldaar. 

Eerste aflevering: 

Al vanaf vijf jaar oud zwerfde de Mongoolse Baatraa (12) in de vrieskou door de stad. Gevlucht voor zijn gewelddadige ouders, zocht hij op de vuilnisbelt naar eten en verkoopbaar afval, soms bij temperaturen onder de - 30 C. Tot Corry Vreugdenhil hem een plaats aanbood in een van haar foster homes.

Carla van Weelie zoekt Corry op en volgt haar en de Mongoolse politie in een toch langs de plaatsen waar zwerfkinderen zich verschuilen. De bioscopen, waar het warm is. De vuilnisbelt, waar ze werken. En de ondergrondse gangen waar de kinderen tussen de zwervers en ratten beschutting zoeken tegen de kou en de nacht doorbrengen. Corry heeft een groot hart voor de kinderen in Mongolië en biedt ze warmte, een thuis en een kans om naar school te gaan. Maar de vier foster homes die ze nu beheert, bieden niet voldoende plaats.

Helpt u mee om de zwerfkinderen in Mongolië een beter thuis te bieden dan de ondergrondse tunnels waarin zij nu verblijven?